Zumba

Zumba

Wat is Zumba?
Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

Vetverbranding
Zumba volgt de aerobic and interval training methode, zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Spierversterking 
Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je sterke benen en strakkere buik- en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Voor wie?
Iedereen kan met Zumba meedoen. De pasjes zijn gemakkelijk te volgen en naarmate je oefent, ga je de pasjes ook steeds beter beheersen. Kinderen vanaf 6 tot 14 jaar kunnen meedoen met Zumba kids op de vrijdagmiddag en vanaf 15 jaar mag er mee worden gedaan met de volwassen lessen.

Wanneer wordt er Zumba geven?
Maandagavond
Dinsdagochtend
Donderdagavond
Vrijdagavond
Zondagochtend